شنبه 23 آذر 1398

طرح محورهای مشترک همکاری در دیدار رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و شهردار کرج

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و شهردار کرج ظهر امروز در دیداری مشترک، با طرح موضوعات و محورهای تخصصی، بر توسعه ارتباطات و همکاری‌های مشترک تاکید نمودند.

در این دیدار که با حضور محمد شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و علی‌اصغر کمالی‌زاده شهردار کرج وهیات همراه از شورای شهر کرج و همچنین تنی چند از مدیران بخش‌های تحقیقاتی مرکز تحقیقات راه، مسکن وشهرسازی برگزار شد، دو طرف در محورهایی چون روسازی‌های بتنی و اصلاحات روسازی، کیفیت قیر و آسفالت، افزایش اعتبارات، مدیریت منابع و.... به بحث و تبادل نظر پرداختند.
شکرچی‌زاده در این نشست مشترک با بیان این مطلب که سرنوشت تهران و کرج به هم گره خورده است، در معرفی اجمالی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: این مرکز با تلاش‌های دکتر پاکدامن و همکاری undp در سال 1350 پایه‌گذاری شد. این مرکز در ابتدا در حوزه‌های مسکن و ساختمان و شهرسازی فعالیت‌های خود را به انجام می‌رساند که پس از ادغام حوزه پژوهشی حمل و نقل در این مرکز، این اقدامات در حوزه‌های راه و حمل و نقل نیز گسترش یافت.
وی ادامه داد: این مرکز در حال حاضر با 25 بخش تحقیقاتی با آزمایشگاه‌های مجهز و همچنین نیروهای متخصص به عنوان بازوی علمی و تحقیقاتی وزارت راه و شهرسازی در حوزه‌های مختلف ساختمان و حمل و نقل اقدامات بسیار ارزشمندی را به انجام می‌رساند. تدوین و ویرایش ضوابط و آیین‌نامه‌های مختلف از جمله مقررات ملی ساختمان،‌ صدور گواهینامه‌های فنی و تاییدیه فنی و همچنین انجام پروژه‌های تحقیقاتی و کاربردی در سطح کشور، اهم اقدامات و فعالیت‌های این مرکز را دربرمی‌گیرد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما همواره بیش از 100 پروژه را در حوزه‌های مختلف در دست انجام داریم که ترویج نتایج حاصل از این تحقیقات نیز برایمان از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. معتقد هستیم که برای ارتقای ساخت و ساز ضرورت دارد تا ترویج دانش و نتایج تحقیقات را در زمره اولویت‌ها قرار دهیم. متاسفانه در حال حاضر بخش‌های آموزشی کشور وقوف کاملی به این موضوع ندارند. خوشبختانه در مرکز تحقیقات سرفصل‌های آموزشی بسیار خوبی در حوزه‌های مختلف از جمله آتش، انرژی، BIM و موارد دیگر برای مهندسان و دست‌اندرکاران راه، مسکن و شهرسازی در نظر گرفته شده است.
شکرچی‌زاده صدور گواهینامه فنی و همچنین اقدامات مرکز در حوزه شتابنگاری از دیگر اقدامات شاخص این مرکز برشمرد و خاطرنشان ساخت که این دو حوزه از پتانسیل بسیار خوبی برای گسترش همکاری‌ها با مجموعه شهرداری کرج برخوردار است.
وی با ابراز امیدواری در خصوص مجموعه ظرفیت‌های بسیار خوب در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و سابقه همکاری‌های مثبت با استان البرز یادآور شد که حضور شهرداری کرج می‌تواند تسهیل‌کننده این ارتباط و همچنین توسعه آن در آینده باشد.
کمالی‌زاده شهردار کرج نیز در این نشست با تاکید بر این مطلب که مجموعه اقدامات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی باید در نهایت به بهبود ساخت منجر گردد گفت: متاسفانه یکی از مهمترین مشکلات ما د رکشور این است که با وجود حجم بالای ساخت و ساز، همچنان کیفیت خوبی را شاهد نیستیم. به نظر می‌رسد تحقیقاتی که انجام می‌شود به خوبی به حوزه اجرا نمی‌رسد و تکنولوژی‌های ما نتوانسته است ساخت ناب را برای ما به ارمغان بیاورد. متاسفانه با عملکردی که در مهندسی حال حاضر کشور داریم میراث خوبی را به جای نمی‌گذاریم.
وی ادامه داد: ضرورت دارد تا در صنعت احداث رویکردها را تغییر دهیم و با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین، کاهش هزینه و همچنین افزایش کارایی را ایجاد نماییم.
شهردار کرج در بخش دیگری از سخنان خود گفت:  در شهر کرج در طول دهه اخیر در حوزه صنعت زیرساخت کارهای زیادی انجام شده است که بسیاری از آنها با گذشت زمان نیازمند نوسازی است. بسیار مایلیم تا در این زمینه همکاری‌هایی را با مرکز تحقیقات در جهت انجام کارهای مدرن آغاز نماییم.
وی با تاکید بر عزم جدی شهرداری کرج در حوزه ارتقای کیفیت آسفالت نیز گفت: خوشبختانه استان البرز در این زمینه پیشرو بوده است به نحوی که تمامی کارخانه‌های قیر و آسفالت را مکلف کرده‌ایم که آزمایشگاه داشته باشند و گواهینامه آن را دریافت کنند. همین مسئله باعث شد تا در بخش خصوصی افزایش کیفیت بسیار خوبی ایجاد شود.
کمالی‌زاده افزایش کیفیت آسفالت در سطح کلانشهر کرج و دیگر مناطق استان را از دیگر مطالبات شهرداری و سازمان‌های دست‌اندرکار استان عنوان کرد و خاطرنشان ساخت که این موضوع می‌تواند به عنوان یک محور مهم در گسترش همکاری‌های فی‌مابین در نظر گرفته شود.
افزایش کیفیت قیر، بهره‌مندی از سیستم BIM و تلاش در جهت ارتقای کیفیت ساخت و ساز مبتنی بر استانداردها و آیین‌نامه‌ها از دیگر مواردی بود که در نشست ظهر امروز از سوی کمالی‌زاده مورد تاکید قرار گرفت.
در بخش دیگری از نشست امروز ، مدیران و کارشناسان حاضر با طرح دیدگاه‌ها و نظرات خود در خصوص حوزه‌های مختلف همکاری، بر تبادل اطلاعات و تجربیات فی‌مابین در بخش‌های گوناگون راه، مسکن و شهرسازی تاکید نمودند.
همکاری در حوزه‌های مختلف آموزشی با تعریف موضوعات کاربردی، اولویت‌بندی ساختمان‌ها در حریم گسل‌های شهر کرج و امتداد گسل شمال تهران به شهر کرج، جابجایی صنوف مزاحم و شهرک صنعتی، توجه به موضوعات محیط‌زیستی، نقشه‌های حریم گسلی، بهره‌مندی مناسب از ضابطه‌ها و آیین‌نامه‌های تهیه شده توسط مرکز از جمله TOD در سطح استان البرز، همکاری در حوزه برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای در کرج، بهره‌مندی از ظرفیت‌های صدور گواهینامه فنی،  استفاده از آسفالت لایه نازک در مباحث روسازی و بهسازی از جمله مواردی بود که در این بخش طرح و مورد گفتگو قرار گرفت.
در پایان این نشست همچنین از علیرضا عاقلی مدیرعامل سازمان عمران شهرداری کرج به دلیل اقدامات ارزشمند و موثر سازمان عمران شهرداری کرج در جهت ارتقا و بهبود کیفیت آسفالت شهرداری کرج و تلاش جدی برای اعمال اصلاحات مدنظر مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی که در طی 5 سال باعث افزایش عمر روسازی‌های آسفالتی معابر این شهر شده است با اهدای لوح تقدیر شد.