دوشنبه 28 آبان 1397

دکتر شکرچی‌زاده در دهمین کنفرانس ملی بتن:

ویرایش جدید آیین‌نامه بتن ایران و مبحث نهم مقررات ملی ساختمان با رویکرد و ساختار جدید منتشر خواهد شد

دکتر شکرچی‌زاده در دهمین کنفرانس ملی بتن: ویرایش‌های جدید آیین‌نامه بتن ایران و مبحث نهم مقررات ملی ساختمان با رویکرد و ساختار جدید از سوی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منتشر خواهد شد.

دکتر شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی صبح امروز در مراسم آغازین دهمین کنفرانس ملی بتن با گرامیداشت یاد مرحومان دکتر قالیبافیان، مهندس معین‌فر و دکتر مقصودی، تدوین و بازنگری دقیق آیین‌نامه‌ها و ضوابط در حوزه مهندسی کشور را یک ضرورت و نیاز مهم برشمرد و گفت: به طور کلی در تمامی کشورها آیین‌نامه‌های ساختمانی مجموعه‌ای از ضوابط موجود هستند که با رعایت آنها می‌توانیم میزان قابل قبولی از مقاومت، پایداری، دوام، بهره‌برداری و انسجام را در سازه‌ها تامین کنیم. به عبارت دیگر سطح استانداردها و آیین‌نامه‌های محلی تا حد زیادی نشان‌دهنده رشد و توسعه کشورهاست.
وی در ادامه با اشاره به آیین‌نامه بتن ایران و مبحث نهم مقررات ملی ساختمان به عنوان دو سند مهم در حوزه مهندسی کشور با طرح این سئوال که دامنه کاربرد این دو سند چیست، افزود: قائدتا تدوین آیین‌نامه بتن ایران از سوی نظام فنی و اجرایی کشور، برای پروژه‌های عمرانی لازم‌الاجراست ولی مقررات ملی ساختمان عمدتا برای ساخت و سازهای بخش خصوصی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: این یک پاسخ ساده است ولی همانگونه که می‌دانید،‌ در حال حاضر دیدگاه‌های مختلفی در خصوص تفکیک نظام مهندسی و نظام فنی و اجرایی در کشور وجود دارد و موافقان و مخالفان هر یک از نقطه نظر خود به این موضوع می‌پردازند. در این میان، آنچه را که نمی‌توان قبول کرد این است که این دو سند از حیث محتوا و ساختار در مغایرت با هم قرار داشته باشند.
وی افزود: با اطمینانی که دست‌اندرکاران به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی داشتند، این مرکز به عنوان مرجع تدوین ویرایش‌های جدید آیین‌نامه بتن ایران و مبحث نهم مقررات ملی ساختمان تعیین شد و فرصت مغتنمی فراهم شد تا این دو سند مهم برای کشور را همراستا و هماهنگ با هم و با رویکرهایی جدید بازنگری نماییم.
دکتر شکرچی‌زاده بیان کرد: در همین رابطه کارگاه هم‌اندیشی را در سال 93 با هدف کسب نقطه نظرات خبرگان این صنعت در خصوص مشکلات و کمبودهای ویرایش‌های قبلی و همچنین بررسی افق پیش رو برگزار کردیم که نتایج این جمع‌بندی‌ها نکات جالب و قابل توجهی را به دنبال داشت و در این مسیر بسیار تاثیرگذار بود.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان تاریخچه تدوین آیین‌نامه بتن ایران و مبحث نهم مقررات ملی ساختمان، در تشریح روال بازنگری این دو سند افزود: بازنگری آیین‌نامه بتن ایران و مبحث نهم مقررات ملی ساختمان توسط اعضای کمیته‌های تخصصی که متشکل از نخبگان و متخصصین این امر بودند انجام گرفته است. به روزرسانی و ویرایش متون قبلی، جمع‌آوری تحقیقات کاربردی داخل و خارج کشور، کسب نظرات نظامات مهندسی و مجامع علمی حرفه‌‌ای، سفارش تحقیقات کاربردی، تجربی و نظری در خصوص کمبودها و مطالب تکمیلی، بازخوانی و به روزرسانی مدارک موجود، تهیه فهرست مطالب، متن اصلی و پیوست‌ها، تهیه پیش‌نویس، نظرخواهی از مجامع علمی و حرفه‌ای و تدوین نهایی متن و مدارک نهایی با دقت و نگاه خاص تخصصی توسط این کمیته‌ها به انجام رسیده است.
دکتر شکرچی‌زاده بار دیگر با تاکید بر اینکه این دو مدرک با حفظ شخصیت مستقل هر کدام تدوین خواهد شد به تشریح فصول و رویکردهای جدی در نظر گرفته شده در آیین‌نامه‌ بتن ایران و مبحث نهم، تغییرات در نظر گرفته شده در ویرایش‌های جدید و همچنین مطالعه تطبیقی سرفصل‌های آبا و مبحث نهم پرداخت.
وی در پایان تصریح کرد: این اقدامات حاصل کار جمعی از بزرگان و نخبگان است و معتقدم که کار بسیار ارزشمندی برای جامعه مهندسی کشور خواهد بود. امیدواریم با ارائه این دو سند، ساماندهی موضوعات طراحی و اجرای در سازه‌های بتنی کشور را بیش از قبل شاهد باشیم.
خاطرنشان می‌‌شود دهمین کنفرانس ملی بتن،‌ امروز در محل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی آغاز به کار نمود. شانزدهمین همایش روز بتن نیز فردا با برگزاری مراسم افتتاحیه و سخنرانی‌های تخصصی در محل این مرکز برگزار خواهد شد.

جهت ملاحظه پاورپوینت مشروح سخنرانی دکتر شکرچی‌زاده کلیک کنید.