یکشنبه 25 آذر 1397

تاکید بر بهره‌مندی از ظرفیت‌های علمی و تحقیقاتی در نشست اختصاصی هیات کارشناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و معاونین فنی و زیربنایی مناطق آزاد کشور

نشست اختصاصی هیات کارشناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و معاونین فنی و زیربنایی مناطق آزاد کشور، پیرامون ظرفیت ها و پتانسیل های علمی و تحقیقاتی و توسعه همکاری های فی مابین صبح امروز در دانشگاه بین المللی چابهار برگزار شد.

در این نشست دکتر دژکام رئیس دانشگاه بین المللی چابهار ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان در جلسه بویژه مهندس معزالدین معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور مناطق آزاد و همچنین هیات نمایندگی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به ریاست دکتر بختیاری معاون تحقیقات و فناوری این مرکز، توضیحات مبسوطی در خصوص سابقه تشکیل دانشگاه بین المللی چابهار و رشته های متنوع دانشگاهی آن در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد  ارائه نمود.
 دکتر حاتمی معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد ارس نیز در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه برنامه ریزی و راه اندازی کریدورهای حمل و نقل، لجستیک و حمل بار در قالب توسعه منطقه آزاد ارس و اتصال آن به دیگر مناطق آزاد با اولویت مناطق هم جوار، به تشریح جایگاه کریدورهای بین المللی جاده ابریشم و تار و نقش آفرینی ج.ا.ا. و بویژه مناطق آزاد در توسعه کریدور جنوب به شمال بعنوان حلقه واسط موثر کریدورهای بین المللی پرداخت.
در بخش دیگری نشست تخصصی صبح امروز، پس از ارائه تخصصی با موضوع شاخص های الگوی توسعه پایدار در مناطق آزاد کشور و اقدامات انجام شده  و چالش های پیش رو از سوی مهندس صادقیان مدیر شهرسازی و اطلاعات جغرافیایی منطقه آزاد ماکو، دکتر بختیاری معاون تحقیقات و فناوری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ضمن ابراز خوشحالی در خصوص عقد تفاهم نامه همکاری پژوهشی با دبیرخانه مناطق آزاد، از توجه مهندس معزالدین معاون برنامه ربزی و امور هماهنگی مناطق آزاد مبنی بر تسریع هرچه بیشتر در پیاده سازی مفاد تفاهم نامه مورد نظر و همچنین هماهنگی مهندس رعیتی مدیر فنی و اجرایی دبیرخانه مناطق آزاد در هماهنگی میزبانی برگزاری جلسات مرتبط در منطقه آزاد چابهار تقدیر و تشکر نمود.
وی همچنین به ارائه مبسوطی در خصوص تاریخچه و مامویت های مختلف پژوهشی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در قالب تشریح فعالیت های متنوع بخش های تحقیقاتی و دفاتر منطقه ای این مرکز، تدوین مقررات ملی ساختمان، آیین نامه ٢٨٠٠ و دستورالعمل ها و برگزاری دوره های متنوع آموزشی، همایش ها و سمینارهای علمی پرداخت.
مهندس رشیدی اقدم سرپرست بخش پایش و هوشمندسازی مرکز تحقیقات نیز با اشاره به ظرفیت های موجود در مناطق آزاد در خصوص پیاده سازی این موضوع در فرآیندهای مختلف شهری، به ارائه  موجزی در این زمینه پرداخت و نقطه آغازین در مناطق آزاد کشور را، تدوین سند هوشمندسازی برای این مناطق عنوان نمود.
عایقکاری حرارتی ساختمان های موجود در مناطق آزاد با توجه به میزان تابش نور خورشید در گستره کشور و خصوصا مناطق آزاد، استفاده از فناوری های بومی در جهت تامین و بازیافت مصالح ساختمانی در این مناطق با توجه به محدودیت های سرزمینی، تجارب ذی قیمت و انجام پروژه های متنوع بخش فناوری بتن مرکز تحقیقات در شکل تدوین آیین نامه، فهارس بها و نظارت عالیه و آمادگی کامل این بخش در جهت رفع نیازها و چالش های احتمالی مناطق آزاد کشور در حوزه فناوری بتن نیز محورهایی بود که در بخش پایانی نشست امروز از سوی دکترویسه مدیر بخش مصابح و فرآورده های ساختمانی و دکتر چینی عضو هیات علمی بخش فناوری بتن مرکز تحقیقات ارائه شد.