ﺳﻪشنبه 01 آبان 1397

حضور هیات نمایندگی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در نشست تخصصی معاونین فنی و زیربنایی مناطق آزاد کشور

پیرو عقد تفاهم نامه همکاری علمی، تحقیقاتی و آموزشی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و دبیرخانه مناطق آزاد کشور، هیات کارشناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در نشست تخصصی معاونین فنی و زیربنایی مناطق آزاد کشور حضور یافتند.

در ابتدای این نشست دکتر کردی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با خیرمقدم به شرکت کنندگان در نشست بویژه هیات کارشناسی مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی به سرپرستی دکتر بختیاری معاون تحقیقات و فناوری این مرکز، از امکان بهره مندی مضاعف از خدمات علمی و پژوهشی این مرکز ابراز خرسندی نمود.
مهندس معزالدین معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور مناطق آزاد کشور نیز در این نشست، با ارائه توضیحاتی مبسوط از وضعیت و شرایط فنی و زیربنایی مناطق آزاد کشور بویژه منطقه آزاد چابهار، به الزامات عقد تفاهم نامه همکاری پژوهشی با مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در جهت رفع چالش های پیش روی مناطق آزاد کشور در قالب استفاده بهینه از ظرفیت های علمی ذی قیمت موجود در مرکز تحقیقات اشاره نمود.
وی ابراز امیدواری نمود که با تلفیق تجارب اجرایی پروژه های عمرانی به انجام رسیده در مناطق آزاد از یکسو و توصیه های علمی، پژوهشی و آموزشی آتی مرکز تحقیقات از سوی دیگر، شاهد هم افزایی موثر در جهت رفع مشکلات فنی مهندسی، معماری و شهرسازی، حمل و نقل و معضلات اجتماعی و اقتصادی مناطق آزاد کشور باشیم.
در بخش دیگر نشست تخصصی معاونین فنی و زیربنایی مناطق آزاد کشور، دکتر راهب رئیس حوزه پژوهشی معماری و شهرسازی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به ارائه تخصصی در حوزه معماری و شهرسازی و مشخصا مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) پرداخت و نتایج مثبت عدیده پیاده سازی آن در کشور و بویژه مناطق آزاد را تشریح نمود.
دکتر خانزادی عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت نیز ضمن تایید مسائل مطرح شده در حوزه مدل سازی اطلاعات ساخت و ساز، طرح این فرآیند در دنیا و خصوصا در کشور ایران را جدید و نو دانسته و حساسیت رعایت کامل الزامات آن را برای پروژه های عمرانی متنوع کشور با بهره مندی از ظرفیت های علمی موجود در کشور اعم از مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی خواستار شد.
وی همچنین به تجارب ارزنده ابتدایی به دست آمده در خصوص مدل سازی ساختمان و مهندسی ارزش در منطقه آزاد کیش اشاره نمود.
دکتر دشتی دانش آموخته دانشگاه علم و صنعت نیز به مطالعات انجام شده در این حوزه با همکاری دانشگاه تهران در قالب ارائه تخصصی در این زمینه اشاره داشت.