یکشنبه 24 آذر 1398

آخرین آموخته‌‌های زلزله کوبه ژاپن ارائه شد

آخرین آموخته‌‌های زلزله کوبه ژاپن در طراحی و اجرای سازه‌های فولادی در اولین سمینار «طراحی و اجرای سازه‌های فولادی در ژاپن» صبح امروز دوشنبه 13/2/89 در تهران ارائه شد.
دکتر طیبه پرهیزکار معاون تحقیقات مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن در سخنان خود گفت: این سمینار با هدف آشنایی با فرهنگ محاسبه طراحی و اجرای سازه‌های فولادی سالم در کشور و تبیین جایگاه سازه‌های فلزی با اتصالات پیچ و مهره‌ای منطبق در ساخت و ساز برگزار می‌گردد.
وی در ادامه افزود: آنچه این سمینار را با دیگر سمینارهای مشابه متفاوت می‌کند، ارائه مناسب مطالب مرتبط با محورهای سمینار توسط اساتید مطرح دانشگاه کوبه ژاپن و با هدف انتقال تجربیات و دانش فنی طرح و اجرای سازه‌های فولادی با در نظر گرفتن زلزله‌خیز بودن کشور ژاپن و ایران است.
معاون تحقیقات مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن گفت: رشد فزاینده جمعیت و توجه به نیاز مسکن موجب شده است که هر ساله میلیاردها ریال از سرمایه‌های ملی در بخش ساختمان و مسکن سرمایه‌گذاری شود.
وی افزود: تجربه نشان داده است که این حجم سرمایه‌گذاری با خطراتی چون کیفیت نامناسب اجرا، عدم توجه به کیفیت مصالح، وقوع بلایای طبیعی و .... تهدید شود. در همین راستا و به منظور کاهش خطرپذیری این حجم بالای سرمایه‌گذاری در حوزه ساختمان و مسکن، انجام پژوهش‌ها و تحقیقات از جمله گام‌های مهم به شمار می‌رود.
پروفسور ناگائو،‌ استاد دانشگاه کوبه و عضو کمیته تدوین استانداردهای فولادی ژاپن در سخنرانی خود با اشاره به وقوع زلزله در شهر کوبه ژاپن که در  سال 1995 میلادی رخ داد عنوان کرد که این زلزله آسیب‌هایی را به سازه‌های فولادی وارد کرد که موجب برخی تغییرات و اصلاحات در روش‌های طراحی و اجرای سازه‌های فولادی در کشور ژاپن شد.
وی در ادامه با اشاره به ویژگی‌های اسکلت فولادی در ساختمان گفت: مزایای سازه‌های فولادی سبب شده است تا استفاده از این سازه‌ها در ساختمان‌ها جایگاه ویژه‌ای را داشته باشد. از جمله این مزایا می‌توان به ایمنی در برابر زلزله، مدت زمان ساخت کوتاه با اتصالات مناسب، مقاوم در برابر آتش و بارهای بادی و محصولی صنعتی با قابلیت کنترل کیفیت اشاره کرد.
وی با اشاره به این مطلب که در حال حاضر 35 درصد ساخت و سازهای انجام شده در کشور ژاپن از نوع سازه‌های فولادی هستند افزود: 93 درصد از اسکلت‌های فولادی در ساختمان‌های تا 5 طبقه به کار می‌رود.
وی افزود: آسیب‌های وارد بر سازه‌های فولادی بیشتر بر اثر جوشکاری نامناسب اتصالات سازه‌ها و بافت نامناسب آن رخ می‌دهد.
طرح و اجرای ساختمان‌های فولادی در ژاپن، آموخته‌های زلزله کوبه در طراحی و اجرای ساختمان‌های فولادی ژاپن،‌ مبانی طراحی اتصالات در ساختمان‌های فولادی، اتصالات پیچ و مهره‌ای با استفاده از TC-Bolt و مقایسه ساختمان‌های فولادی میان‌مرتبه در ایران و ژاپن از محورهای این سمینار یک‌روزه بود که با حمایت مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن در محل هتل المپیک تهران برگزار شد.