اولین سمینار تکنولوژی طرح و اجرای سازههای فولادی در ژاپن با حمایت مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن روز دوشنبه 13 اردیبهشت ماه در هتل المپیک تهران برگزار میشود.
این سمینار یک روزه با هدف آشنایی با فرهنگ محاسبه طراحی و اجرای سازه فولادی سالم در کشور و تبیین جایگاه سازه فلزی با اتصالات پیچ و مهرهای منطبق در ساخت و ساز با حضور اساتیدی از دانشگاه کوبه ژاپن و تعدادی از متخصصین و صاحبنظران داخل کشور برگزار میشود.
محورهایی که در این سمینار مطرح میشود، شامل طرح و اجرای ساختمانهای فولادی در ژاپن، آموختههای زلزله کوبه در طراحی و اجرای ساختمانهای فولادی ژاپن، مبانی طراحی اتصالات در ساختمانهای فولادی، نصب سازههای فولادی (اتصالات اصطکاکی) با استفاده از T.C.BOLT و مقایسه اجرای ساختمانهای فولادی در ژاپن و ایران میباشد.
به گفته دستاندرکاران برگزاری، ارائه مناسب مطالب مرتبط با محورهای سمینار توسط اساتید مطرح دانشگاه کوبه با هدف انتقال تجربیات و دانش فنی طرح و اجرای سازههای فولادی با در نظر گرفتن زلزلهخیز بودن کشور ژاپن و ایران، از ویژگیهای این سمینار به شمار میآید.
به شرکتکنندگان در این سمینار، گواهینامه حضور توسط مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن ارائه خواهد شد.
گفتگو با پروفسور ناگارو در خصوص محورهای همایش
- طرح و اجرای ساختمانهای فولادی در ژاپن
در این سخنرانی ابتدا معیارهای طراحی لرزهای ساختمانهای فولادی بر اساس استانداردهای جاری کشور ژاپن ارائه شده و سپس به مبانی طراحی ساختمانهای فولادی و سیستمهای مقاوم لرزهای پرداخته میشود. ارائه روشهای اجرایی ساخت و نصب سازههای فولادی در دو بخش ساختمانهای کوتاه مرتبه و بلند مرتبه و ردهبندی انواع اتصالات قابل کاربرد در اجرای هر یک از این سازهها از دیگر موضوعات این سخنرانی است. به روزترین تکنولوژی مورد استفاده در صنعت سازههای فولادی کشور ژاپن در بخش ساخت و نصب مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
- آموختههای زلزله کوبه در طراحی و اجرای ساختمانهای فولادی ژاپن
وقوع زلزله در شهر کوبه در سال 1995، آسیبهایی را به سازههای فولادی وارد کرد که موجب برخی تغییرات و اصلاحات در روشهای طراحی و اجرای سازههای فولادی در کشور ژاپن شد. در این سخنرانی اهم مشاهدات شکستهای اتصالات و تاثیر آنها در آییننامهها و استانداردهای طراحی مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
- مبانی طراحی اتصالات در ساختمانهای فولادی
در این سخنرانی مبانی طراحی اتصالات در دو بخش اتصالات جوشی و نیز اتصالات پیچ و مهرهای با توجه به نتایج عملکرد آنها در زلزله کوبه مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین تازهترین تحقیقات صورت گرفته در مراکز دانشگاهی ژاپن در زمینه عملکرد اتصالات معرفی خواهد شد.
- اتصالات پیچ و مهرهای با استفاده از TC-Bolt
پیچهای با قطعه جداشونده (TC-Bolt) در اتصالات پیچ و مهرهای سازههای فولادی در کشور ژاپن از دیرباز مورد استفاده بوده است. در این سخنرانی ابتدا به لزوم تامین فزضیات طراحی در اجرای اتصالات پیچ و مهرهای پررداخته شده و سپس روش اجرایی استفاده از این پیچها در اتصالات سازههای فولادی معرفی خواهد شد. مزایای خاص استفاده از این قطعات در اجرا و نظارت سازههای فولادی پیچ و مهرهای مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.