چهارشنبه 09 بهمن 1398

برگزاری کارگاه مشترک «شهرهای جدید؛ توسعه بافت شهری بر اساس بهره‌وری انرژی»

فاز 2 پروژه مشترک شهرهای جدید در یک کارگاه مشترک تحت عنوان «شهرهای جدید؛ توسعه بافت شهری بر اساس بهره‌وری انرژی در منطقه تهران - کرج» با حضور مدیران و جمعی از کارشناسان و محققین مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و دانشکده فنی دانشگاه برلین به مدت 3 روز در محل مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن در حال برگزاری است.
دکتر فاطمی‌عقدا رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن در این کارگاه با تقدیر از نمایندگان دانشگاه فنی برلین گفت: این پروژه از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای در محورهای انرژی، شهرسازی، معماری، فیزیک ساختمان و مصالح جدید و در یک کلام بهینه‌سازی ساخت و ساز که می‌تواند باعث تحول در ساخت و سازهای کشور شود برخوردار است.
رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن افزود: شرکت‌کنندگان در مدت برگزاری این کارگاه به تبادل نظر در خصوص اقداماتی که تا به امروز در پروژه شهرهای جدید به انجام رسیده است خواهند پرداخت و همچنین مباحث تخصصی آن را در فاز 2 پیگیری خواهند نمود.
پروفسور شفر رئیس دانشکده فنی دانشگاه برلین نیز با ابراز خرسندی از حضور در این کارگاه مشترک گفت: در فرصتی که تا برگزاری این کارگاه وجود داشت توانستیم مطالعات و دستاوردهای بیشتری را کسب و جمع‌بندی نماییم که این نتایج را در این کارگاه ارائه خواهیم کرد.
وی در ادامه در خصوص سابقه و زمینه ایجاد پروژه، یافته‌های کلیدی و محصولات کلیدی و راه‌های پیش‌رو در پروژه شهرهای جدید توضیحاتی را در اختیار حاضران قرار داد.
پروفسور شفر افزود: با توجه به اینکه در ایران میزان جمعیت رو به فزونی است و به تبع آن مصرف انرژی نیز روند صعودی دارد لزوم توجه به ایجاد شهرهای جدید اهمیتی بیش از گذشته دارد. این پروژه نیز با هدف بررسی استراتژی‌ها و برای ایجاد فناوری‌ها، سازگاری با محیط زیست، انرژی، بهره‌وری شهرک‌های شهری در مناطق نیمه خشک و مطالعه موردی شهر جدید هشتگرد به انجام می‌رسد.
پروژه الگوی شهرهای جدید، نسل جدید پروژه‌های الگو: ساختمان‌های مسکونی منطقه 35 هکتار، مرکز LIFE و ساختمان اداری و مدیریت انرژی، نوآوری در تامین منابع آب پایدار و دفع فاضلاب در منطقه ارزیابی اقلیمی، نسل جدید پروژهای الگوی مسکونی، رابطه فرم شهری و مصرف انرژی، معرفی نسل جدید بتن سبک - بتن کفی با مقاومت بالا و LIFE Center: مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای برای شهر جدید هشتگرد از موضوعاتی است که در این کارگاه 3 روزه از سوی محققین و کارشناسان ارائه خواهد شد.
خبرهای تکمیلی متعاقبا اعلام خواهد شد.