یکشنبه، 6 مهر 1399

گردهمایی رابطین استانی دبیرخانه نوآوران مرکز برگزار شد

دومین و سومین گردهمایی رابطین استانی دبیرخانه نوآوران مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن اردیبهشت ماه در محل این مرکز برگزار شد.
این دبیرخانه که با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور اعتلای روحیه خودباوری نوآوران (با تاکید بر جوانان) و بارور کردن ایده‌های آنان تاسیس شده است، دومین گردهمایی خود را با حضور مسئول دبیرخانه نوآوران و جمعی از کارشناسان مرکز و رابطین استانی از استان‌های مازندران، البرز، تهران، قم، گیلان، مرکزی و قزوین برگزار نمود.
در این گردهمایی، مهندس واعظی مسئول دبیرخانه نوآوران ضمن خوشامدگویی به شرکت‌کنندگان در جلسه، خواستار ارائه گزارش عملکرد هر یک از رابطین در زمینه جذب نوآوران و معرفی به دبیرخانه نوآوران و مسائل و چالش‌هایی که در این مسیر با آن روبرو بودند شد.
در ادامه نماینده استان مازندران به عنوان اولین شرکت‌کننده صحبت نمود و گفت: پس از برگزاری اولین نشست نوآوران در آبان ماه سال گذشته،‌ با برنامه‌ریزی‌هایی که به عمل آوردیم موفق به عقد چند تفاهم‌نامه مشترک همکاری با دانشگاه‌ آزاد مازندران، دانشکده فنی بابل و دانشگاه صنعتی نوشیروانی شدیم تا در زمینه پایان‌نامه‌های دانشگاهی به همکاری بپردازیم که از زمان انعقاد این تفاهم‌نامه‌ها شرایط و امکانات بهتری را یافته‌ایم. در همین رابطه، با معرفی دقیق دبیرخانه نوآوران به دانشگاه‌ها، در خصوص افزایش راه‌های همکاری به تبادل نظر پرداختیم. همچنین ارتباطات خود را با سازمان نظام‌مهندسی ساختمان استان نیز گسترش دادیم.
نماینده مازندران گسترش حمایت‌های دبیرخانه نوآوران را خواستار شد که مهندس واعظی قول مساعد دادند که با ایجاد راهکارها و برخی سیاست‌گذاری‌های اجرایی بتوان حمایت‌های مناسبی را از نوآوران و رابطین استانی به عمل آورد. آسیب‌‌شناسی و جلوگیری از موانع و مشکلات در مسیر حرکت نوآوران از مهمترین اقداماتی بود که از سوی مسئول دبیرخانه نوآوران به آن اشاره شد.
نماینده استان قم نیز گفتگو با دانشگا‌ه‌ها و سازمان نظام‌ مهندسی ساختمان استان را از مهمترین اقدامات خود برشمرد و افزود در صورت وجود حمایت‌های خاص از رابطین می‌توان به نتایج مثبت امیدوار بود.
توجه به حوزه معنوی در ساخت و ساز و تاثیر دین بر ساخت و سازها از موضوعاتی بود که مهندس واعظی با اشاره به آن یادآور شد که استان قم می‌تواند در این خصوص به عنوان یک آغازکننده در کشور و با بهره‌گیری از توان و فکر نوآوران خود اقدام نماید.
مهندس واعظی همچنین در ادامه صحبت‌های خود ضمن برشمردن مزایا و امکاناتی که دبیرخانه نوآوران در اختیار هر یک از نوآوران قرار می‌دهد اجمله در نظر گرفتن اعتبار تا سقف 5 میلیون تومان، بهره‌مندی از تمام مزایای طرح به نفع خود نوآور، کمک به فروش طرح از سوی نوآور و ... خاطرنشان ساخت که زمینه برای فعالیت نوآوران حوزه ساخت و ساز در کشور از هر صنف، طبقه اجتماعی و با هر نوع تحصیلاتی فراهم است و تنها باید با شناسایی نوآوران در هر استانی امکان رشد و پیشرفت آنها را فراهم ساخت.
برگزاری نشست‌های بیشتر با حضور نوآوران و رابطین استان‌ها، تهیه نقشه راه و مشخص کردن جایگاه نوآور و رابطین، روشن‌تر کردن اهداف دبیرخانه نوآوران و... از دیگر مواردی بود که از سوی نمایندگان استان‌ها مطرح گردید.
در بخش دیگری از این جلسه خانم فردوسی مدیر آموزش مرکز در صحبت‌هایی گفت: مدیریت آموزش مرکز در نظر دارد تا همکاری تنگاتنگی را با نوآوران به عمل آورد. برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه نوآوران، برگزاری دوره‌های مجازی و ایجاد امکان استفاده از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌هایی که در مرکز برگزار می‌شود از جمله مواردی است که در نظر داریم تا شرایط آن را برای نوآوران فراهم نماییم.
همچنین رابطان و نوآورانی که فعالیت مناسب و مثمرثمری داشته باشند نیز می‌توانند از تخفیف ویژه و حتی در برخی مواقع امکان حضور رایگان برخوردار شوند.
مهندس عبدی مدیریت پژوهشی مرکز نیز در ادامه افزود: مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن به عنوان بازوی علمی وزارت مسکن و شهرسازی فعالیت خود را به صورت گسترده در سطح کشور دنبال می‌کند و در حال حاضر یکی از مهمترین وظایفی که بر دوش آن است، ورود به مرزهای دانش است و در این خصوص، حمایت از نوآوران در دستور کار این مرکز قرار دارد. تلاش شده است تا ارتباط اصولی بین مراکز استان‌ها با دبیرخانه نوآوران برقرار شود. نحوه ارتباط مرکز با نوآوران و رابطین و همچنین مشخص بودن دقیق حوزه فعالیت رابطین مهمترین مباحثی است که باید در روند کاری دبیرخانه نوآوران به آنها توجه شود.
رایزنی با مدیران کل مسکن و شهرسازی استان‌ها به منظور فراهم نمودن سازوکار لازم و همکاری شایسته با رابطین هر استان برای شناسایی، جذب و هدایت استعدادهای نوآور در استان (با تأکید بر جوانان)، برگزاری سفرهای کوتاه‌مدت به منظور آشنایی نوآوران و رابطان با پتانسیل استان‌ها،  اقدام و پیگیری لازم از سوی مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن در خصوص اختصاص یک پست سازمانی ثابت برای همکاری بهتر رابطان استان‌ها، هماهنگی در خصوص بازدید مجموعه دبیرخانه نوآوران و رابطان استانی از استان مازندران و اقدام رابطان استانی به تهیه و ارائه طرح نوآورانه به منظور هر چه بهتر شدن فضای کار  تصیماتی بود که در نشست‌های دوم و سوم اخذ شد.