چهارشنبه 09 بهمن 1398

مرکز منطقه‌ای CIB در ایران با پشتیبانی مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن ایجاد می‌شود

ایجاد سازمان‌های بین‌المللی با محوریت تحقیق و توسعه دانش و تخصص و تبادل اطلاعات در سطح بین‌المللی جایگاه ویژه‌ای را در نظام کنونی جهان بر عهده دارند. در همین راستا در سال‌های اخیر همکاری‌های منطقه‌ای بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی به عنوان اولویتی مهم مطرح شده است. نقاط مشترک میان کشورها و جوامع در سطح منطقه‌ای که شامل پیشینه‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و زیست‌محیطی می‌باشند همگی در تاسیس و پایه‌گذاری مراکز منطقه‌ای موثر بوده‌اند.
چهارچوب همکاری‌های منطقه‌ای و موسسات، راهبردها و خط‌مشی‌های جهانی و بین‌المللی برای دسترسی بهتر به سیستم‌های ملی و جوامع محلی را فراهم آورده است. بنابراین این همکاری‌ها برای دستیابی به برنامه‌ها و خط‌مشی‌های جهانی مهم هستند.
انجمن بین‌المللی نوآوری و تحقیق در ساختمان (CIB) نیز از جمله سازمان‌های بین‌المللی است که با هدف گسترش همکاری‌های بین‌المللی و تبادل اطلاعات در ساختمان، فعالیت خود را آغاز و تا به امروز دنبال نموده است. ایجاد این سازمان فرصتی را فراهم ساخت تا کشورهای مختلف دنیا با عضویت در آن به تبادل دانش و اطلاعات در حوزه ساختمان بپردازند.  ایران نیز به عنوان یکی از اعضای هیات رئیسه CIB با انجام اقدامات و فعالیت‌های بسیار، حضور خود را به عنوان یکی از اعضای موثر این نهاد بین‌المللی تحکیم بخشیده است.
از سویی دیگر با گسترش اعضای CIB و تمایل کشورها به منظور افزودن بر میزان همکاری‌ها با این نهاد بین‌المللی و همچنین بهره‌مندی از مزایای آن، طرح ایجاد مراکز منطقه‌ای از مدت‌ها پیش در دستور کار CIB قرار گرفت و این سازمان اقدام به ایجاد مراکز منطقه‌ای در نقاط مختلف دنیا نمود.
در همین راستا در اجلاس اخیر شورای بین‌المللی تحقیقات و نوآوری ساختمان و مسکن (CIB)، که به میزبانی شهر پکن در چین برگزار شد، به منظور ارتقای سطح همکاری‌ها و توسعه منابع و عضویت‌ها، طرح ایجاد مرکز منطقه‌ای CIB در ایران مورد تصویب قرار گرفت.
گسترش و فراهم ساختن همکاری در میان اعضای CIB و نهادهای همکار در زمینه ساخت و ساز در آسیای غربی و مرکزی از جمله اهداف تاسیس مرکز منطقه‌ای در ایران است.
این مرکز توسط مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن مورد پشتیبانی قرار خواهد گرفت و این مرکز متعهد می‌شود تا حمایت‌های نظارتی را برای مدیریت واحد منطقه‌ای فراهم آورد. همچنین برنامه‌ها و فعالیت‌های این واحد منطقه‌ای با مشارکت اعضای داوطلب در واحد منطقه‌ای و دبیرخانه CIB به اجرا درخواهد آمد.
تسهیل در تبادل اطلاعات  در میان اعضای CIB ، تسهیل در عضویت ‌کارشناسان و موسسات منطقه‌ای در CIB ، گسترش همکاری و تبادل دانش و تخصص در ساخت و ساز، توسعه منابع برای همکاری‌های چندجانبه در سطح منطقه و حمایت از برنامه‌های هیئت مدیره و دبیرخانه CIB در منطقه از دیگر اهداف تاسیس مرکز منطقه‌ای CIB ‌در ایران است. این واحد باید گزارش فعالیت‌ها هماهنگی‌های انجام شده را به صورت مستمر در اختیار دبیرخانه CIB قرار دهد.
در آخرین جلسه CIB به منظور گسترش فعالیت‌های CIB در منطقه آسیا، تاسیس دفتر CIB در چین نیز مورد تصویب واقع شد. این دفتر در دپارتمان مدیریت ساخت در دانشگاه سینگوها تاسیس خواهد شد. پیش از این نیز در راستای تصمیم هیئت رئیسه CIB برای تفویض اختیار برای تاسیس دفاتر منطقه‌ای در جنوب و شمال آمریکا، اولین گام‌ها در جهت پوشش بیشتر مناطق جهان در سال 2010 برداشته شد و در نتیجه 2 مرکز منطقه‌ای در آمریکا و برزیل تاسیس شد. دفتر منطقه‌ای آمریکای شمالی در هوستون  و دفتر آمریکای لاتین در سائوپائولو واقع‌اند.
در این جلسه همچنین ریاست CIB ، خاطرنشان ساخت که در سال گذشته فعالیت‌ها بسیار گسترده بوده و با وجود فشارهای اقتصادی به موفقیت‌های بسیاری به دست آمده است.
وی همچنین برای صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌ها استفاده از سایت WEBEX را ضروری دانست و خاطرنشان ساخت که با این تکنولوژی می‌توان حداقل 4 بار در سال جلسات CIB را برگزار نمود.