شنبه 23 آذر 1398

پروژه ساختمان الگو New Quality- Pilot Project «کیفیت برتر» در شهر جدید هشتگرد افتتاح شد

پروژه ساختمان الگو  New Quality-  Pilot Project «کیفیت برتر» در شهر جدید هشتگرد افتتاح شد

امروز سه‌شنبه طی مراسمی پروژه ساختمان الگو New Quality-  Pilot Project «کیفیت نوین» در شهر جدید هشتگرد با حضور معاونین وزیر مسکن و شهرسازی (رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید) افتتاح شد.
در آیین این مراسم مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مسکن، نمایندگان دانشگاه فنی برلین و تنی چند از مسئولین و دست‌اندرکاران نیز حضور داشتند.
در این مراسم دکترفاطمی‌عقدا رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با اشاره به اهداف در نظر گرفته شده در اجرای این پروژه گفت: پروژه ساختمان الگو New Quality-  Pilot Project «کیفیت برتر» در ابتدا با موضوع ابرشهرها و توسعه شهرهای جدید شروع شد. چالش‌ها و مسائل ابرشهرها و راه‌حل‌ برخورد با آنها و لزوم شکل‌گیری شهرهای جدید موضوع اصلی تحقیق بود. با تلاش‌های مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، شهر جدید هشتگرد به عنوان یک مورد مطالعاتی در تحقیق پیشنهادی دانشگاه فنی برلین انتخاب شد.
پروژه «طرح و نظارت بر اجرای ساختمان‌های الگو در شهرهای جدید» با همکاری گروه های تحقیقاتی ایران و آلمان، با توجه به سیاست‌های حاکم و لزوم انتقال فناوری‌های جدید در زمینه سیستم‌های ساختمانی و همچنین پاسخگویی به نیازهای مسکن در کشور، در راستای دستیابی به سیستم‌های ساختمانی سازگار با شرایط اقلیمی، بومی و فرهنگی کشور، انجام شده است.
در برنامه‌ریزی‌ جهت ساخت شهرهای جدید ارائه طرح‌های الگو (پایلوت) و تسریع در رساندن طرح‌ها به مرحله اجرا و بهره‌برداری، استفاده از تکنولوژی‌های جدید و انبوه‌سازی به ویژه در تولید صنعتی ساختمان و اجزای آن و بهینه‌سازی روش‌های متداول ساخت، در دستور کار قرار گرفت.
به منظور اجرایی کردن پژوهش‌های مرتبط به شهرهای جدید و اجرای طرح الگو با کیفیت نوین، شهر جدید هشتگرد به عنوان محل اجرای اولین نمونه این طرح انتخاب شد. مکان تعیین شده برای اجرای این طرح دو قطعه زمین به مساحت 1200 مترمربع انتخاب شده است.
پروژه ساختمان الگو New Quality-  Pilot Project «کیفیت نوین»، به وسیله گروهی از متخصصین ایرانی و آلمانی و با هدف بهبود کیفیت ساختمان و مسکن و کاهش انرژی مصرفی، بهبود مقاومت در برابر زلزله و کیفیت ساختمان توسعه و تحقق یافته است. علاوه بر موارد ذکر شده، اعمال مقررات ساختمانی ایران در طراحی و ساخت و نیز به کار بردن مواد و مصالحی  که مورد تایید مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن می‌باشند از دیگر اهداف این پروژه بوده است.
این پروژه عبارت است از یک مجتمع مسکونی شامل دو ساختمان و 16 واحد که انتخاب این نوع خاص از خانه با توجه به معماری ایرانی ساخته شده است.
وی در ادامه در خصوص ویژگی‌ها و جزئیات ساختمان‌ الگو افزود: سیستم سازه‌ای مرکب از ستون، دال تخت و دیوار برشی، استفاده از بلوک‌های AAC در دیوارهای پیرامونی ساختمان، استفاده از بلوک‌های نمای عایق ماندگار که باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود، سیستم اطفای حریق متناسب با شرایط مندرج در مقررات ملی ساختمان و.... از جمله ویژگی‌های این ساختمان است.
شایان ذکر است که طرح معماری این سیستم بر اساس طراحی ترکیبی و سیستم مدولار و ارگونومیک ایران و برای بهینه شرایط آسایش انسان تهیه شده است.
استفاده از بلوک‌های بتنی اسفنجی اتوکلاوی سبک وزن و عایق که علاوه بر سایر ویژگی‌های تکنیکی و مقرون به صرفه بودن اجرای سریع کار را ممکن می‌سازند، سیستم ترکیبی عایق حرارتی بیرونی در دیوارهای خارجی که انرژی سرمایشی و گرمایشی موردنیاز را کاهش داده و کف شناور برای کاهش انتقال صدا در ساختمان از جمله نوآوری‌های تکنیکی به کار رفته در پروژه ساختمان کیفیت نوین در مقایسه با شیوه‌های متداول در معماری مسکونی ایران است.
پروفسور شفر رئیس سابق دانشکده فنی دانشگاه برلین نیز در سخنان خود در خصوص ساختمان New Quality گفت: ما ساختمانی را در هشتگرد افتتاح کردیم که الگوهای بهینه‌ای را برای ارتقای کیفیت زندگی و کیفیت محیطی ارائه داده است.
وی در ادامه افزود: یکی از مهمترین وظایف و فعالیت‌های صورت گرفته در این پروژه نحوه آموزش افرادی بود که بتوانند کارها را به نحوی اصولی انجام دهند. با برگزاری دوره‌ها و سمینارهای مختلف در این خصوص تلاش شد تا آموزش‌های اولیه صورت پذیرد تا به نتایج دلخواه دست یابیم.
هدف بعدی ما این است که اطلاعات و اقداماتی را که در ساختمان‌ الگو به اجرا درآمده است در قالب آیین‌نامه‌ها، ابلاغیه‌ها و دستورالعمل‌ها طوری نهادینه شود که در جامعه مهندسی اجرایی گردد.
مهندس نورصالحی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید نیز در سخنان خود ضمن استقبال از همکاری‌های فی‌مابین برای نیل به اهداف چنین طرح‌هایی اظهار امیدواری کرد و گفت: امید است بتوانیم از نتیجه اقدامات و فعالیت‌های صورت گرفته نهایت استفاده را برده و علاوه بر پروژه 35 هکتاری، در پروژه‌های آتی در شهرهای جدید و دیگر نقاط کشور نیز اجرا گردد.
پروژه ساختمان الگو و هدایتگر که ساخت و ساز متداول کشور را به سمت ساختمان‌سازی نوین سوق خواهد داد قرار است در سایر شهرهای جدید و نقاط دیگر کشور نیز به مرحله اجرا گذاشته شود.
شایان ذکر است که پروژه ساختمان الگو و هدایتگر توسط شرکت سرمایه‌گذاری مسکن و تحت نظارت مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و دانشگاه  فنی برلین احداث شده است. همچنین بر پایه کارگاه آموزش فنی و حرفه‌ای در محل ساخت و برای کارگران و مهندسان ساختمانی به منظور بهبود کیفیت ساخت و ساز و استفاده از مصالح و فناوری‌های ساخت و ساز نوین از جمله اقدامات در راستای اجرایی شدن این پروژه بوده است.
به موازات افتتاح ساختمان الگو در شهر جدید هشتگرد، دومین روز از همایش و کارگاه آموزشی « ساخت و ساز با کیفیت برتر» در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن برگزار شد.
کاربرد بتن‌های سبک بلوک‌های گازی به منظور تامین نیازهای طراحی، تامین ایمنی در ساختمان با توجه به ضوابط حریق، معرفی روش های عایق کاری، رنامه‌ریزی اکولوژیکی- تیپولوژی‌های جدید ساخت و ساختمان از جمله عناوین کارگاه امروز بود.
خاطرنشان می‌شود این کارگاه سه روزه فردا به کار خود پایان خواهد داد.